11. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Oslnivý recept na nasi goreng mega V, který vás dostane svou jedinečnou chuťovou silou a exotickými ingrediencemi. Připravte si toto tradiční indonéské jídlo, které zaručeně zaujme všechny milovníky kuchyně z dalekého východu. Sledujte náš recept a dopřejte si nezapomenutelný gastronomický zážitek!
Suroviny
- 400g vařeného studeného jasmínového rýže
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 100g smaženého tofu, nakrájeného na kostky
- 2 vejce
- 50g hrášku
- 50g mrkve, na tenké plátky
- 50g zelí, nasekaného
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- Rajčata a okurky na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte tofu a restujte ho dozlatova.
- Přidejte zeleninu (hrášek, mrkev, zelí) a restujte do měkkého stavu.
- Vytvořte prostředek v pánvi a rozklepněte vejce, smíchejte je s ostatními surovinami a restujte, dokud se nezapeče.
- Přidejte vařený rýži, sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
- Restujte nasi goreng, dokud je rýže rozehřátá a všechny ingredience jsou dobře promíchány.
- Servírujte s plátky rajčat a okurkami jako ozdobou.