1. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Soto ayam – indonéský kuřecí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Soto‍ ayam je ‍tradiční indonéská kuřecí polévka ⁤plná lahodných exotických chutí. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou polévku s kuřecím masem, zeleninou a kořením tak, jak se⁣ dělá ‌v Indonésii.⁤ Navštivte náš web a najděte ‍recept na soto ayam právě pro vás! Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného⁤ na kousky)
  • 2 litry kuřecího vývaru
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cibule⁣ (nakrájená na plátky)
  • 2 cm čerstvé zázvoru (nasekaný na tenké plátky)
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kari⁢ prášku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 400 g rýže
  • 4​ vejce (vařené na tvrdo a nakrájené na čtvrtky)
  • 50 ​g řapíkatého celeru (nasekaného)
  • 50 g čerstvého koriandru (nasekaného)
  • 1 limeta (nakrájená na plátky)

Postup:

  1. V hrnci rozpálíme olej a lehce osmahneme cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidáme kuřecí maso a restujeme ho dozlatova.
  3. Přilijeme kuřecí vývar a necháme vařit asi ‍30 minut, dokud maso není měkké.
  4. Poté přidáme kurkumu, koriandr, kari, sůl a cukr. Vaříme dalších 10 ⁣minut.
  5. Ve druhém hrnci uvaříme rýži⁣ podle návodu na obalu.
  6. Hotovou polévku⁣ podáváme s⁢ rýží, vařenými vejci, celerem, koriandrem a plátky​ limetky.