30. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rýžovou kachnatu s curry, která vám okoření vaření! Kombinace křupavé kachní kůže s exotickou chutí curry a lahodnou rýží je skvělou volbou pro vaše další kulinářské dobrodružství. S tímto receptem se stanete skutečným šéfkuchařem ve své vlastní kuchyni!
Suroviny
- 300 g rýže (např. basmati)
- 2 kachní prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte na kousky nakrájená kachní prsa a opečte z obou stran.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Poté zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 15 minut.
- Mezitím si uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Kachnata bude hotová, až masa bude měkké a omáčka zahustěná.
- Sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s uvařenou rýží.