29. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajčatová bůčková omáčka s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

‍ Hledáte‌ dokonalou‍ omáčku k vašim těstovinám nebo rýži? Vyzkoušejte naši lahodnou rajčatovou bůčkovou omáčku s fazolemi,⁢ která‍ zaručeně okoření vaše ⁤jídlo. Recept​ je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přesto velmi chutný. Užijte si bohatou chuť ⁤smíchanou⁤ se ⁢šťavnatými‌ fazolemi ve spojení s křupavým bůčkem. Vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 4 středně ‍velká rajčata
  • 200g ​bůčku nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 400g fazolí z⁤ konzervy, odklopené a opláchnuté
  • 1 lžička mleté⁣ papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na⁣ pánvi osmahneme bůček dozlatova a odstraníme ho na​ talíř.
  2. Na stejnou pánvi přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a necháme vařit asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
  4. Přidáme mletou papriku ⁢a vaříme​ dalších ⁤pár‍ minut.
  5. Přidáme bůček zpět do‌ omáčky a‍ přilijeme fazole.
  6. Vše dobře promícháme a necháme vařit dalších 5 minut.
  7. Ochutnáme a ‌přidáme sůl a pepř podle chuti.
  8. Servírujeme s rýží nebo pečivem.