29. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentický argentinský steak s osvěžujícím chimichurri! Tento tradiční recept vám přinese chuť jižní Ameriky přímo na talíř. Vyzkoušejte ho a okořeňte své grilování trochou argentinské vášně.
Suroviny
- 2 ks argentinských steaků
- 200 ml olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1/2 šálku čerstvé petrželky
- 1/4 šálku červeného vína
- 1 citron (šťáva)
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Na chimichurri omáčku jemne nasekejte petrželku, cibuľu, papriku a cesnak. Všetky ingrediencie zmiešajte v miske.
- V oddelenej miske smiešajte olivový olej, červené víno, citrónovú šťavu, mletú papriku a kmín. Pridajte soľ a korenie.
- Marinádu nalejte na steaky a nechajte ich odpočívať aspoň 30 minút v chladničke.
- Steaky osušte papierovým obrúskom a opečte ich na grile alebo v panvici podľa vašej chuti.
- Po upečení steaky podávajte s priloženou chimichurri omáčkou.