18. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajma masala s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Rajma masala s rýží je tradiční indické jídlo plné koření a chuti. Tento⁤ recept kombinuje​ vařené rajma ‍fazole s aromatickou⁢ omáčkou z rajčat, cibule a koření, která se ⁢podává se šťavnatou basmati rýží. Vychutnejte⁣ si lahodné a exotické rajma masala ‌s ‌rýží jako hlavní chod nebo přílohu k dalším indickým pokrmům. Snažíte se ​jíst vegetariánsky? ‌Tento recept je‌ pro vás! Nakrmte své​ chuťové buňky tímto fantastickým jídlem a dopřejte svému tělu lahodný zážitek ⁢plný barev a vůní Indie.

Suroviny:

  • 1 hrnek rajma⁢ fazolek (červené fazole)
  • 2 cibule, nasekané na drobné kousky
  • 3 rajčata, nasekaná na kostičky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • Koření: 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička garam masala, sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce⁢ oleje
  • čerstvá nasekaná koriandr na ozdobu
  • vařená rýže na podávání

Postup:

  1. Nejprve fazole‌ namočte přes noc ⁤v dostatečné vodě.
  2. V hrnci přiveďte ⁤fazole k varu a vařte je asi hodinu, nebo ​dokud nezměknou.
  3. V dalším hrnci zahřejte ‌olej a ‍osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte rajčata a ⁤koření (koriandr,​ kmín, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř) a nechte vařit asi 10 minut.
  5. Přidejte uvařené fazole a nechte⁢ vařit další 10 minut, dokud‍ se‍ všechny chutě spojí.
  6. Nakonec ⁣posypte čerstvým ‌koriandrem a podávejte s vařenou ‍rýží.