17. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční český pokrm – knedlík se špenátem a vajíčkem. Tento lahodný a vydatný pokrm je skvělou volbou pro oběd nebo večeři. S naším receptem načerpáte inspiraci pro přípravu chutného jídla plného zeleniny a bílkovin. Sledujte náš krok za krokem recept a nechte se unést chutí tohoto pokrmu. Vaši chuťové buňky vás budou děkovat!
Suroviny
- 400g špenátu
- 4 vajíčka
- 450g hladké mouky
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř
Postup
- Špenát omyjeme, oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky.
- Ve velkém hrnci osolíme vodu a necháme ji zahřát.
- Do vroucí vody vložíme špenát a vaříme ho asi 2 minuty, dokud nezměkne. Poté scedíme a necháme vychladnout.
- V míse smícháme hladkou mouku s vroucí vodou a vzniklý těsto necháme odpočinout asi 20 minut.
- Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozetřeme na něj uvařený špenát. Poté ho srolujeme do tvaru válečku a nakrájíme na plátky.
- V hrnci rozehřejeme máslo a smažíme v něm knedlíky z obou stran, dokud nezezlátne. Odložíme je stranou.
- Ve větším hrnci uvaříme vodu, přidáme trochu octa a vaříme v ní vajíčka natvrdo.
- Hotová vajíčka oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Na talíři servírujeme knedlíky s plátky vajec a dochutíme je solí a pepřem.