16. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Vepřo knedlo zelo klasicky
zdroj: Recepty 24/7

‌Vyzkoušejte klasický recept na vepřo knedlo ⁣zelo a⁣ nechte​ se unést ⁤tradiční chutí české ⁤kuchyně. Jednoduché,​ lahodné a ‍rozhodně​ stojí⁤ za ⁤vyzkoušení! ‌Naučte se,‌ jak připravit toto oblíbené jídlo doma a překvapte své blízké lahodnou pochoutkou. Sledujte náš recept krok za krokem a staňte se ​mistrem⁤ vepřo knedlo ‌zelo!

Suroviny

  • 600 g ⁣vepřového masa (plec nebo ‍krk)
  • 200 ⁢g‍ uzeného masa
  • 600⁣ g ‍brambor
  • 200 g ‍mouky
  • 1 vejce
  • 1 hlávka zelí
  • 2⁢ cibule
  • olej nebo sádlo
  • kmín, majoránka, sůl, pepř

Postup

  1. Na kousky nakrájené maso osolíme, opepříme a z obou ⁢stran osmahneme na rozpáleném oleji nebo sádle.
  2. Do ⁢hrnce dáme ⁣nakrájenou cibuli, zalijeme‌ vodou a‌ přidáme uzené maso a koření (kmín, ⁢majoránka).
  3. Maso ‍dusíme doměkka.
  4. V hrnci ‍s osolenou‍ vodou uvaříme⁣ brambory na‌ knedlíky.⁣ Po uvaření je ⁣rozmačkáme a přidáme vejce‍ a mouku.
  5. Z⁤ těsta ​uděláme válečky ‌a uvaříme ⁢je ‍ve‌ vroucí osolené vodě.
  6. Nakrájené​ zelí ⁣povaříme a podusíme na pánvi s máslem.
  7. Pokrájené‍ maso podáváme s⁣ knedlíky a zelím.