14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Svíčková na smetaně a knedlík
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková na smetaně a‌ knedlík⁢ – tradiční české jídlo, které si zamilujete. Skvělá kombinace jemného masa, bohaté smetany a nadýchaných knedlíků. ⁢Podívejte ⁢se na ‍náš ‌recept a uvařte ​si svíčkovou jako od maminky!

Suroviny

  • 600g hovězí​ svíčkové
  • 2 cibule
  • 2 ‌mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml ⁤smetany ke šlehání
  • 1 lžíce⁤ hořčice
  • 1 lžíce hladké⁢ mouky
  • 2 ⁢bobkové listy
  • olivový olej
  • sůl, ⁤pepř, ​majoránka

Postup

  1. Svíčkovou očistěte⁣ a nakrájejte na plátky.
  2. Na⁤ pánvi osmahněte na olivovém oleji nakrájenou cibuli, mrkev a česnek.
  3. Přidejte svíčkovou a osmažte ze všech‌ stran.
  4. Přidejte hořčici, mouku,‍ smetanu, bobkové listy a⁣ zalijte vodou.
  5. Nechejte dusit asi⁤ hodinu, dokud⁢ není⁤ maso měkké.
  6. Případně ‍dochuťte solí, pepřem a ⁢majoránkou.
  7. Svíčkovou podávejte s houskovými knedlíky.