12. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční japonské ramen s vajíčkem a krevetami. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm si zamilujete! Suroviny jako nudle, krevety, vajíčka a zelenina vytvoří skvělou kombinaci chutí. Nechte se unést lahodnými vůněmi a připravte si doma tento exotický pokrm plný energie. S naším receptem na ramen se vám podaří připravit dokonalou večeři pro celou rodinu. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 200 g suchej ramenovej cestoviny
- 4 vajcia
- 200 g kreviet
- 1 liter kuracieho vývaru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice rybacej omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- strúčik zázvoru
- svieža nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- V hrnci uvarte vodu a uvaríme ramenovú cestovinu podľa pokynov na obale. Potom ju scedíme a strhneme studenou vodou, aby sa nelepila.
- V pánvi na rozohriatom oleji orestujeme nakrájaný cesnak, zázvor a papriku, pridáme krevety a všetko krátko orestujeme.
- V hrnci zahrejeme kurací vývar, pridáme sójovú omáčku, rybaciu omáčku a sezamový olej. Keď zmes začne vrieť, pridáme uvarenú cestovinu a krevety.
- Do hrnca pridáme vajcia a necháme ich zohrievať, až kým sa žĺtko nezahustí, ale bielka zostanú mäkké.
- Potom polievku rozdelíme do misiek, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame ešte teplú. Dobrú chuť!