12. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bún chả Hanoi je tradiční vietnamské jídlo, které spojuje lahodné grilované vepřové maso s lehkými rýžovými nudlemi a osvěžující zeleninou. Tento autentický recept z Hanoie je plný chutí a vůní, které vás okamžitě přenesou do ulic vietnamského hlavního města. Připravte si tento lahodný pokrm doma a přenesete se do exotického světa vietnamské kuchyně.
Suroviny
- 400 g vepřového masa (nejlépe krku)
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
- 200 g rýžových nudlí
- čerstvá zelenina (např. salát, okurka, mrkev)
- bylinky (např. mátou, koriandr)
- hoisin omáčka, chilli omáčka
Postup
- Na začátek si připravte marinádu. Najemno nakrájejte česnek a smíchejte ho s rybí omáčkou, cukrem, olejem, solí a pepřem. Maso nakrájejte na menší kousky a smíchejte s marinádou. Nechte odležet minimálně 30 minut.
- Grilujte maso na rozpálené pánvi nebo grilu, dokud není krásně křupavé a zlatavé.
- Ve velkém hrnci vařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Následně je propláchněte studenou vodou.
- Na talíře rozložte nudle, na ně přidejte grilované vepřové a přikrájejte zeleninu a bylinky. Posypte nasekaným arašídovým kouskem. Podávejte s hoisin a chilli omáčkou.