10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový Karahi Vegi Cury je lahodné a pikantní vegetariánské indické jídlo, které je plné chuti a aromatických koření. Tento recept je ideální pro milovníky exotických pokrmů plných zeleniny a šťavnatých rajčat. Vyzkoušejte ho doma a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 středně velká rajčata
- 1 velká cibule
- 1 paprika
- 200g hrášku
- 200g fazolí
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička garam masaly
- olej na smažení
- sůl a pepř
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme nasekanou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a smažíme do měkka.
- Přidáme na kolečka nakrájenou papriku a necháme chvilku restovat.
- Přidáme hrášek a fazole a promícháme.
- Přidáme koření – kurkumu, kmín, papriku a garam masalu. Dochutíme solí a pepřem.
- Podle chuti můžeme přidat trochu vody a nechat provařit, dokud se nevytvoří aromatická omáčka.
- Po chvilce vaření můžeme podávat s rýží nebo indickým chlebem naan.