10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajčatový Karahi Vegi Cury
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový Karahi ⁣Vegi‍ Cury je lahodné a ⁤pikantní⁣ vegetariánské indické ​jídlo, které je ‍plné‍ chuti a aromatických ‍koření. ‌Tento recept ‌je ideální pro milovníky⁣ exotických⁢ pokrmů ⁣plných ‌zeleniny a šťavnatých‍ rajčat.‍ Vyzkoušejte ho ‌doma ⁤a ⁤překvapte své chuťové buňky! ⁣

Suroviny

  • 2 středně⁤ velká​ rajčata
  • 1⁤ velká cibule
  • 1 paprika
  • 200g hrášku
  • 200g fazolí
  • 4 stroužky česneku
  • 1‌ lžíce⁤ zázvoru
  • 1 lžička ‍kurkumy
  • 1 lžička⁢ mletého​ kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 ‍lžička garam masaly
  • olej⁤ na smažení
  • sůl a ‍pepř

Postup

  1. Na‌ rozpáleném oleji osmahneme nasekanou cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a smažíme‌ do měkka.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou​ papriku a necháme‌ chvilku restovat.
  4. Přidáme hrášek a​ fazole a promícháme.
  5. Přidáme koření – kurkumu, kmín, papriku⁢ a garam masalu. Dochutíme‍ solí a ⁢pepřem.
  6. Podle‍ chuti můžeme přidat trochu vody ⁢a‍ nechat ‍provařit, dokud se nevytvoří⁣ aromatická⁣ omáčka.
  7. Po chvilce vaření můžeme podávat⁣ s rýží ‍nebo ​indickým chlebem naan.