7. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rýžové placičky plné krevet, zeleniny a aromatických bylinek. Tento recept je perfektní volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Připravte si tuto lahůdku a potěšte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 šálek nevařené rýže
- 200g krevet
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 paprika
- Sojová omáčka
- Olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Rýži uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
- Oloupejte a nakrájejte zeleninu (mrkev, cibuli, papriku) na menší kousky.
- Očistěte krevety a zbavte je střev, následně je opláchněte pod vodou.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli, poté přidejte krevety a restujte je dozlatova.
- Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a osmažte do měkka.
- Přidejte vychladlou rýži a promíchejte se zeleninou a krevetami.
- Přelijte sojovou omáčkou a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Podávejte teplé jako samostatné jídlo nebo přílohu.