4. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajčatový dhal s karfiolom.
zdroj: Recepty 24/7




Rajčatový dhal s karfiolom je lahodné indické jídlo plné exotických chutí a aromatických koření. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky vegetariánské kuchyně, kteří si rádi dopřejí zdravé a vyvážené jídlo. Připravte si ho doma a dopřejte svému tělu ⁢pořádnou dávku vitaminů a ‍vlákniny! ‍

Suroviny:

  • 1 šálka červených lentiliek
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku,‍ nasekané
  • 1 lyžica zázvoru, nastrúhaného
  • 2 lyžice kari ⁤pasty
  • 1 konzerva nakrájaných rajčín
  • 1 konzerva kokosového mlieka
  • 1 malý karfiol, nakrájaný na malé kúsky
  • sól a kari korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová‍ vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Vo veľkej ⁢hrnci zmiešajte lentilky, cibuľu, cesnak, zázvor a kari pastu. Pridajte rajčiny s šťavou a kokosové mlieko. Osolte a pridajte kari korenie podľa chuti.
  2. Zohrejte zmes na miernom ohni a nechajte variť približne 20 minút, kým sa lentilky zmäknú.
  3. Pridajte⁢ nakrájaný karfiol a nechajte variť‌ ďalších 10 minút, kým karfiol nezmäkne.
  4. Podávajte ⁢horúce ‌s uvareným ryžou a ‍ozdobte čerstvou petržlenovou⁣ vňaťou.