3. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Indonéské nudlové smaženice
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný ‍recept na⁢ tradiční indonéské nudlové smaženice ​plné exotických chutí a vůní. Tato jednoduchá a rychlá asijská specialita je skvělá na rychlý oběd ⁤nebo večeři. Podívejte⁤ se, jak snadno připravit tento ⁣lahodný pokrm dle ⁤našeho ​receptu.

Suroviny

  • 200 ‍g nudlí (ideálně rýžových)
  • 2 ⁤stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 100 g ‌hrášku
  • 2 vejce
  • 100 g vařeného kuřecího masa (může být i‌ hovězí nebo‌ vepřové)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • olej na smažení
  • sůl a ⁣pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme trochu⁤ oleje⁣ a osmahneme na něm ⁣nakrájený česnek.
  2. Přidáme na‍ drobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud nezezlá.
  3. Přidáme ⁤na tenké plátky ⁢nakrájenou mrkev‍ a hrášek a necháme chvíli restovat.
  4. Přidáme ​nudle a promícháme.
  5. Přidáme ​nakrájené vařené maso a promícháme.
  6. Přidáme rozklepnutá vejce, sójovou omáčku, kari koření, sůl a ⁣pepř‍ a smažíme do měkka.
  7. Hotové ‌smaženice můžeme podávat ‍posypané ​nasekanou petrželkou nebo koriandrem.