2. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de Camarão s kokosovým mlékem je jednoduchý a chutný recept na tradiční brazilskou rybí kari. Tato lahodná směs krevet, zeleniny a koření vařená v kokosovém mléce je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Vyzkoušejte tento recept a okusíte chuť Brazílie přímo u vás doma!
Suroviny
- 500g krevet
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 papriky, nakrájené na proužky
- 3 rajčata, nakrájená na kostičky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 limeta, šťáva
- 400ml kokosového mléka
- 1 čerstvá chilli paprička, nasekaná
- čerstvá petržel na ozdobení
- olej na smažení
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve osolte a opepřete krevety a nechte je odpočívat.
- Na pánvi si začněte opékat cibuli a česnek na oleji. Přidejte nakrájenou papriku.
- Přidejte rajčata a vařte 5 minut.
- Poté přidejte kokosové mléko a nechte vařit dalších 5 minut.
- Do omáčky přidejte krevety a vařte, dokud nejsou krevety hotové.
- Přidejte chilli a limetovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Po uvaření můžete podávat s čerstvě nasekanou petrželí na ozdobu. Podávejte s rýží.