2. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlíky s dušeným masem a zelím.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční český ⁤recept na lahodné knedlíky s ⁤dušeným masem a zelím. Pořádně nadrobno nakrájené maso se​ podusí společně se zelím a hodí se k tomu šťavnaté knedlíky. Skvělá kombinace chutí a tradic, kterou⁢ si zamilujete!

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 250ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 500g ⁢vepřového masa
  • 1 hlávka zelí
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. V míse smícháme mouku, mléko, vejce‌ a sůl. Vypracujeme hladké těsto a necháme odpočívat.
  2. Maso nakrájíme na menší kousky⁢ a osmahneme na pánvi. Přidáme na ⁤kostky nakrájené zelí.⁣ Podlijeme trochou‌ vody a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme a přidáme kmín podle chuti.
  3. Z těsta tvarujeme knedlíky a vaříme ‍je ve vroucí ‌osolené vodě,⁣ dokud nevyplavou na hladinu.
  4. Hotové knedlíky podáváme s⁣ dušeným masem a zelím. Dobrou‍ chuť!