2. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční český recept na lahodné knedlíky s dušeným masem a zelím. Pořádně nadrobno nakrájené maso se podusí společně se zelím a hodí se k tomu šťavnaté knedlíky. Skvělá kombinace chutí a tradic, kterou si zamilujete!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 250ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. V míse smícháme mouku, mléko, vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto a necháme odpočívat.
- Maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na pánvi. Přidáme na kostky nakrájené zelí. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme a přidáme kmín podle chuti.
- Z těsta tvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Hotové knedlíky podáváme s dušeným masem a zelím. Dobrou chuť!