2. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Nasi goreng s krevetami je tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento lahodný pokrm spojuje vůně koření s křupavou zeleninou a šťavnatými krevetami. Nechte se unést do světa indonéské kuchyně a vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na nasi goreng s krevetami. Vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 300g vařeného rýže
- 200g krevet
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 mrkev
- 100g hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky pokrájenou cibuli.
- Přidáme na kolečka nakrájený česnek a krátce restujeme.
- Přidáme na proužky nakrájenou mrkev a restujeme, dokud není měkká.
- Přidáme oloupané krevety a restujeme, dokud nezmění barvu.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme.
- Vytvoříme v prostředku pánve díru a do ní rozklepneme vejce. Osmahneme jako míchané vajíčko.
- Přilijeme sójovou omáčku, přidáme cukr, pepř a sůl podle chuti.
- Přidáme hrášek a promícháme dohromady.
- Pokrm podáváme posypaný petrželkou nebo koriandrem.