1. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s pilavem
zdroj: Recepty 24/7

Vypravte se na cestu do Orientu ​s naším receptem na lahodné kuřecí korma s pilavem. Křehké kousky⁢ kuřecího masa smíchané ⁣s aromatickými kořeněnými omáčkami se ‍podávají s​ kořeněnou rýží pilav, která dokonale ⁣doplní ‌chuťovou paletu této⁢ tradiční indické ⁤lahůdky. Nechte se unést exotickými ​přísadami a ⁣připravte⁢ si neodolatelný pokrm‌ plný⁣ chutí ​a vůní.‍ S‍ naším receptem na kuřecí korma s pilavem ⁣uděláte radost nejen ‍sobě, ale i⁣ svým blízkým. ⁤Bon appétit!

Suroviny

  • 400 g kuřecích‍ prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce ‍olivového oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 ‍lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička‍ mletého kmínu
  • 1 ⁣lžička mleté papriky
  • 200 ⁣g bílé rýže
  • 400​ ml ⁣kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte ‌olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli ⁢se stroužky česneku. ⁤Přidejte nakrájená kuřecí prsa a restujte, dokud ⁢maso není ​propečené ze všech stran.
  2. Přidejte nakrájená rajčata a nechte chvíli vařit. Poté přidejte koření – zázvor, kurkumu, kmín, papriku, sůl a pepř.
  3. Přilijte ‍kuřecí ⁢vývar ⁤a ⁣nechte vařit asi 20 minut, dokud není maso měkké a omáčka ⁣zahuštěná.
  4. Mezitím si ​připravte ⁣pilav – rýži ‍opláchněte pod tekoucí vodou​ a dejte vařit v osolené vodě, dokud‌ není měkká.
  5. Smažte rýži na pánvi s trochou oleje, dokud není lehce zlatavá. Podávejte kuřecí ‌korma s pilavem a ​můžete posypat nasekanou​ petrželkou ⁤nebo koriandrem.