1. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vypravte se na cestu do Orientu s naším receptem na lahodné kuřecí korma s pilavem. Křehké kousky kuřecího masa smíchané s aromatickými kořeněnými omáčkami se podávají s kořeněnou rýží pilav, která dokonale doplní chuťovou paletu této tradiční indické lahůdky. Nechte se unést exotickými přísadami a připravte si neodolatelný pokrm plný chutí a vůní. S naším receptem na kuřecí korma s pilavem uděláte radost nejen sobě, ale i svým blízkým. Bon appétit!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 200 g bílé rýže
- 400 ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli se stroužky česneku. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a restujte, dokud maso není propečené ze všech stran.
- Přidejte nakrájená rajčata a nechte chvíli vařit. Poté přidejte koření – zázvor, kurkumu, kmín, papriku, sůl a pepř.
- Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit asi 20 minut, dokud není maso měkké a omáčka zahuštěná.
- Mezitím si připravte pilav – rýži opláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit v osolené vodě, dokud není měkká.
- Smažte rýži na pánvi s trochou oleje, dokud není lehce zlatavá. Podávejte kuřecí korma s pilavem a můžete posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem.