1. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na lahodný kuřecí wok s čínskou zeleninou. Tato rychlá a zdravá večeře je plná exotických chutí a zaručeně vám učaruje. Sledujte krok za krokem návod na přípravu tohoto pokrmu a překvapte své blízké dokonalou kombinací kuřecího masa a dužnaté čínské zeleniny. Vaše chuťové buňky vám za to určitě poděkují!
Suroviny
- 400g kuřecího masa (nakrájeného na nudličky)
- 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
- 1 paprika (nakrájená na proužky)
- 1 mrkev (nakrájená na nudličky)
- 100g čínského zelí (nakrájeného na proužky)
- 3 stroužky česneku (nasekaného)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- Sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme papriku, mrkev a čínské zelí, restujeme dalších pár minut.
- Smícháme sójovou omáčku, med, sezamový olej a kukuřičný škrob a přilijeme k masu se zeleninou.
- Podle chuti dochutíme solí a pepřem a necháme krátce provařit.
- Servírujeme s rýží nebo čínskými nudlemi.