1. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pho bo – Vietnamská polévka s hovězím.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte autentický vietnamský recept na tradiční polévku pho bo s‌ hovězím masem. Tento lahodný pokrm je plný aromatických‌ bylinek, koření a krásně nařezaného hovězího masa. Připravena za pouhých pár kroků, ⁤tato polévka určitě potěší vaše ‌chuťové ⁣buňky a ​navodí vám pocit exotiky a tepla.⁣ Naše receptura vám krok za krokem⁣ přiblíží přípravu ⁣této​ výjimečné⁤ vietnamské pochoutky. Vyzkoušejte​ ji ještě dnes a přenesete‌ se na chvilku do tradičních vietnamských uliček plných ​vůní a chutí.

Suroviny

  • 400g hovězího masa (může být ​roštěné nebo plátky)
  • 200g rýže⁢ pho
  • 1⁣ cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 ‍skořice
  • 1 ‍lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička fenyklových ‌semínek
  • 2 ⁤lžičky medu
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 limeta
  • čerstvá mátová nebo koriandrová nať
  • hrst fazolových klíčků

Postup

  1. Na pánvi opečeme cibuli, hřebíček,⁣ skořici, koriandrová ⁣a fenyklová semínka,‍ dokud nezačnou vůní.
  2. Pokud používáme roštěné maso, tak ho po opečení společně s medem přidáme do hrnce a zalijeme 1,5l‌ vody.
  3. Nařízneme na‍ menší kusy limetu a⁤ přidáme spolu s rybí omáčkou do‌ hrnce.
  4. Nechejte polévku vařit minimálně 1,5 hodiny, poté maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.
  5. V ​druhém⁤ hrnci připravíme rýžové⁢ nudle dle pokynů na obalu.
  6. Hotové nudle rozdělíme do misky, přidáme plátky masa a zalijeme vařící polévkou.
  7. Dekorujeme naťmi a fazolovými klíčky a podáváme horké.