31. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rýžový pilaf s kari masálem
zdroj: Recepty 24/7

Rýžový pilaf s kari masálem je lahodná a ‌exotická variantová verze tradičního jídla. Kombinace křupavé zeleniny, jemné rýže a pikantního kari​ masála jistě potěší vaše chuťové buňky.‌ Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný⁣ zážitek plný exotických vůní a ‍chutí. S námi se naučíte, jak snadno a rychle připravit tuto lahodnou pochoutku.

Suroviny:

  • 1 ⁣šálka dlouhozrnné rýže
  • 2⁢ lžíce máslo
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 1 stroužek česneku, jemně nakrájený
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky⁣ kurkumy
  • 2 šálky vývaru
  • sůl a pepř podle‍ chuti

Postup:

  1. Rýži opláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda​ není čistá.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek, kari koření a kurkumu a restujte asi 1 minutu, než se ⁤vůně koření uvolní.
  4. Přidejte‍ opláchnutou rýži a promíchejte s kořením ⁣a cibulí.
  5. Zalijte vývarem, přiveďte k varu, snižte plamen na minimum a nechte rýži dusit pod pokličkou asi 15-20 ‌minut, dokud je rýže měkká a voda vsákla.
  6. Ochutnejte a ‍podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte jako přílohu k masu ⁤nebo ⁤zelenině.