31. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rýžový pilaf s kari masálem je lahodná a exotická variantová verze tradičního jídla. Kombinace křupavé zeleniny, jemné rýže a pikantního kari masála jistě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný zážitek plný exotických vůní a chutí. S námi se naučíte, jak snadno a rychle připravit tuto lahodnou pochoutku.
Suroviny:
- 1 šálka dlouhozrnné rýže
- 2 lžíce máslo
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 1 stroužek česneku, jemně nakrájený
- 1 lžička kari koření
- 1/2 lžičky kurkumy
- 2 šálky vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Rýži opláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda není čistá.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, kari koření a kurkumu a restujte asi 1 minutu, než se vůně koření uvolní.
- Přidejte opláchnutou rýži a promíchejte s kořením a cibulí.
- Zalijte vývarem, přiveďte k varu, snižte plamen na minimum a nechte rýži dusit pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud je rýže měkká a voda vsákla.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte jako přílohu k masu nebo zelenině.