30. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečený králík se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‌lahodný recept na domácí pečený králík se zelím. Tento ‌tradiční český pokrm⁢ je⁤ připravený s ⁤lahodným zelím a křupavou kůrkou. Skvělá volba pro rodinnou večeři nebo oslavu‍ s přáteli. Zkuste ​ho sami a uvařte si skvělý pokrm plný chutí!

Suroviny:

  • 1⁢ králík
  • 1 hlávka⁣ zelí
  • 3 cibule
  • 4‍ stroužky česneku
  • olej
  • sůl, ⁢pepř, kmín
  • majoránka

Postup:

  1. Nejprve si ​králíka očistíme a nakrájíme na⁢ menší kousky.
  2. Zelí nakrájíme ⁤na proužky ‍a cibuli na plátky.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olej ⁣a‍ orestujeme na něm cibuli a česnek.
  4. Přidáme králíka a opečeme z ‍každé strany dozlatova.
  5. Přidáme zelí, sůl, pepř, kmín a majoránku a dusíme pod pokličkou cca ⁤30 minut.
  6. Pokud⁣ je třeba, přilijeme trochu vody​ a občas promícháme.
  7. Po uvaření podáváme‌ s chlebem ‌nebo knedlíkem.