29. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná a zdravá ramenní polévka s vajíčkem je skvělou volbou pro oběd nebo večeři. Naučte se připravit tento tradiční asijský pokrm doma a dopřejte si lahodnou chuť i prospěšné živiny. S naším receptem na ramenní polévku s vajíčkem získáte jedinečnou kombinaci jemného masa, aromatického vývaru a vajíčka, které dodají pokrmu bohatou chuť. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a pozvěte do své kuchyně exotické lahůdky!
Suroviny
- 200g ramen nudlí
- 1 litr rázného vývaru
- 2 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička oleje z černých sezamových semínek
- 1 střední mrkev, na nudličky
- 1 střední cibule, nakrájená na proužky
- čerstvá nasekaná petrželka, na ozdobu
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte vývar k varu.
- Přidejte ramen nudle a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou měkké.
- V jiném hrnci přiveďte vodu k varu a ve vroucí vodě uvařte vajíčka na požadovanou tvrdost.
- Oloupejte vajíčka a nakrájejte je na poloviny.
- Přidejte sójovou omáčku a olej z černých sezamových semínek do hrnce s vývarem a dobře promíchejte.
- Přidejte nakrájenou mrkev a cibuli do polévky a vařte ještě 5 minut.
- Servírujte polévku do mísy a ozdobte jí nastrouhanou petrželkou a vajíčkem.