29. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si tradiční vánoční pokrm – pečenou kachnu s zelím. Tento recept vás nadchne svou jednoduchostí a lahodnou chutí. Připravte si slavnostní menu, které potěší celou rodinu. Sledujte náš krok za krokem průvodce a užijte si lahodný zážitek z domácí kuchyně.
Suroviny
- 1 kachna
- Soľ, čierne korenie, mletá paprika
- 1 hlávka kapusty
- 2 cibule
- 200 g slaniny
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžice octu
Postup
- Kachnu dôkladne očistite, osolte, okoreňte mletou paprikou a nechajte odstáť minimálne 30 minút.
- Vložte do rúry predhriatej na 180°C a pečte približne 2 hodiny, alebo kým nebude mäso mäkké.
- Kým sa kachna pečie, pripravte si základňu z kapusty. Nasekajte kapustu a cibuľu na tenké pásiky.
- Slaninu nakrájajte na drobné kocky a opražte na panvici, pridajte cibuľu a kapustu a spáľte ju do zmäknutia. Dochutte octom, cukrom, soľou a korením podľa chuti.
- Hotovú pečenú kachnu podávajte s základňou z kapusty a cibuľou.