28. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté kuřecí masala podávané s lahodnou rýží, která vás okouzlí svou exotickou vůní a lahodnou chutí. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně i pro ty, kteří hledají nové inspirace na vaření. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést směsicí koření a aromatických bylinek!
Suroviny
- 300g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce indického koření masala
- 200g rýže
- 400ml kuřecího vývaru
- 1 lžička soli
- Na ozdobu: čerstvá petrželka nebo koriandr
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho do zlatova.
- Přidejte indické koření masala a promíchejte.
- Přidejte umytou rýži a podlijte kuřecím vývarem.
- Přidejte sůl, promíchejte a nechte vařit pod pokličkou asi 20 minut, dokud rýže není uvařená.
- Po uvaření ozdobte jídlo nasekanou petrželkou nebo koriandrem.