28. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční korejský recept na kimchi hovězí guláš plný chuti a exotických koření. Tento lahodný pokrm je skvělou alternativou k klasickému guláši a určitě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte návod na přípravu a připravte si skvělou asijskou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 500 g hovězího masa nakrájeného na kostky
- 1/2 šálku kimchi
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 1 lžička zázvoru nastrouhaného
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce gochujangu (korejská chili pasta)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička oleje
- 1 šálek hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte hovězí maso a osmažte ho z každé strany dozlatova.
- Přidejte gochujang, zázvor a kimchi. Promíchejte a nechte restovat asi 5 minut.
- Přilijte hovězí vývar a vařte guláš asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, sůl a pepř. Vařte ještě dalších 10 minut.
- S podávejte s rýží nebo kimchi.