28. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korejský kimchi z bílého zelí
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Šťavnatý Korejský kimchi ⁢z bílého zelí‍ je tradiční⁣ fermentovaná pochoutka plná probiotik, která dodá vašim jídlům pikantní a osvěžující chuť. Naučte se, jak si připravit tento lahodný pokrm doma​ a ​objevte tajemství korejské ‌kuchyně ve ‌vaší vlastní kuchyni. S​ receptem ⁢na kimchi z bílého zelí budete mít nový oblíbený doplněk ke každému jídlu!

Suroviny

  • 1 ‍bílé zelí
  • 2⁤ mrkve
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 ‍lžíce křenu
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1 ⁤lžíce rybí ‍omáčky
  • 1 lžička koření ‍na kimchi

Postup

  1. Nařežeme bílé zelí na menší ‍kousky a ​smícháme⁤ s solí.⁢ Necháme asi 1 hodinu odstát.
  2. Omyjeme zelí pod tekoucí vodou, aby ⁣byla sůl odpláchnuta. Přidáme ​nakrájené ​mrkve.
  3. V misce⁤ smícháme cukr, česnek, rybí omáčku, křen, červenou ‌papriku a⁤ koření‍ na kimchi.
  4. Tuto směs ‌přidáme ke zelí ‍a dobře promícháme.
  5. Přesuneme⁢ do sklenice s⁣ uzávěrem a necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 3 dny.
  6. Po fermentaci můžeme zařadit ‌kimchi do lednice a podávat k ⁢jídlu.