26. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést exotickými chutěmi s naším receptem na lahodné kari kuřecí s rýží. Tato pikantní a aromatická kombinace kuřecího masa, zeleniny a dochucovadel vás okouzlí a přenese vás přímo do tradiční indické kuchyně. Kari kuřecí s rýží je perfektní volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat lahodný a zdravý pokrm plný exotických chutí. S naším receptem bude vaše kuchyně plná vůní a zážitků!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- sůl, pepř, olej
- vařená rýže
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a opékáme ho, dokud není zprudka zezlátlé.
- Přidáme kari koření a promícháme ho s masem.
- Přidáme nakrájenou papriku a restujeme, dokud cibule není sklovitá.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme povařit alespoň 20 minut.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahuštit trochou škrobu rozpuštěného ve vodě.
- Omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme s vařenou rýží.