23. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nudlový salát s krevetami je lahodná exotická pochoutka plná chutí a vůní z dálného východu. Vychutnejte si hořké, sladké a pikantní kombinace ingrediencí v jednom jednoduchém a osvěžujícím jídle. S receptem na indonéský nudlový salát s krevetami si snadno připravíte skvělou večeři plnou exotických chutí.
Suroviny
- 200g rýžových nudlí
- 200g krevet
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 100g fazolek
- ½ jalapeňo papričky
- Čerstvá koriandr
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce palmového cukru
- 1 lžička mletého česneku
- Šťáva z 1 limetky
Postup
- Uvařte nudle podle návodu na obalu, ochlaďte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- Očistěte krevety a oloupejte je.
- Papriku, mrkev a fazolky nakrájejte na tenké proužky.
- Nasekejte jalapeňo papričku a koriandr na jemno.
- Na pánvi si orestujte krevety a nechte vychladnout.
- Připravte si omáčku smícháním sójové omáčky, rybí omáčky, palmového cukru, česneku a limetkové šťávy.
- V míse smíchejte nudle, krevety, zeleninu, jalapeňo papričku a koriandr.
- Přidejte omáčku a důkladně promíchejte.
- Nechte salát odpočinout a proklouznout chutě aspoň 30 minut.
- Podávejte jako předkrm nebo lehký oběd.