22. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na kuřecí korma s česnekem a citrónem. Tato jednoduchá a chutná indická specialita zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření nyní! Suroviny:
- 500g kuřecích prsou
- 4 stroužky česneku
- 1 citrón
- sůl
- olivový olej
- čerstvá petrželka
Postup:
- Na začátku si připravíme marinádu. Do misky nastrouháme stroužky česneku a přidáme citrónovou šťávu z jednoho citrónu.
- Přidáme sůl, pepř a olivový olej. Smícháme dohromady.
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a vložíme je do marinády. Necháme odležet minimálně 30 minut.
- Po odležení připravíme pekáč a vložíme do něj kuřecí kousky s marinádou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut, dokud maso není krásně zlatě hnědé a propečené.
- Před podáváním můžeme pokapané kuřecí kousky posypat nasekanou petrželkou pro větší osvěžení chuti.