22. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s česnekem a citrónem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné⁤ recept na kuřecí korma​ s česnekem a citrónem. Tato⁢ jednoduchá a chutná indická specialita zaručeně potěší​ vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření nyní! Suroviny:

  • 500g kuřecích prsou
  • 4 ⁣stroužky česneku
  • 1 citrón
  • sůl
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka

Postup:

  1. Na začátku si připravíme marinádu. Do misky nastrouháme stroužky česneku a přidáme ⁤citrónovou​ šťávu z jednoho citrónu.
  2. Přidáme sůl, pepř a olivový olej. Smícháme dohromady.
  3. Kuřecí prsa nakrájíme na menší⁣ kousky ⁢a vložíme je‌ do marinády. Necháme odležet⁤ minimálně 30 minut.
  4. Po odležení ⁤připravíme‌ pekáč a vložíme ⁤do⁢ něj kuřecí⁢ kousky s marinádou. Pečeme ​v ‌předem vyhřáté troubě ⁣na 180°C ‌asi 25-30 minut, dokud maso není krásně zlatě hnědé⁤ a propečené.
  5. Před⁣ podáváním můžeme pokapané kuřecí kousky posypat nasekanou petrželkou pro ⁢větší osvěžení chuti.