22. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na klasickou italskou pizza Margheritu! Tato lahodná pizza se připravuje s plátky čerstvé mozzarelly, rajčaty, bazalkou a olivovým olejem na křupavém těstě. Naučte se, jak připravit tu nejlepší Margheritu a užijte si její skvělou chuť přímo z vlastní kuchyně.
Suroviny
- 400 g pizza těsta
- 200 g rajčatové omáčky
- 200 g mozzarelly
- 12 cherry rajčat
- čerstvý bazalkový list
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 220°C.
- Připravíme si pizza těsto a roztáhneme ho na plech vyložený pečicím papírem.
- Rozetřeme rajčatovou omáčku na těsto.
- Nakrájíme mozzarellu na plátky a rozložíme ji na omáčku.
- Nakrájíme cherry rajčata na půlky a rozložíme je po pizze.
- Přidáme čerstvé bazalkové listy a osolíme a opepříme podle chuti.
- Zabalíme pizza do trouby a pečeme asi 15-20 minut, dokud těsto není zlatavé a křupavé.
- Po upečení můžeme pizzu zakápnout olivovým olejem a je hotovo!