22. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na kuřecí kebab s hummusem a pilafem! Tato lahodná kombinace vám přinese chuť Orientu přímo domů. Připravte si lahodné kuřecí maso, křupavou zeleninu a chutný hummus a doplňte to pikantním pilafem. Skvělá kombinace, která potěší vaše chuťové buňky! Zkuste tento jednoduchý a zdravý recept ještě dnes.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (nejlépe prsní)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- olej na smažení
- pro hummus:
- 400 g cizrny
- 2 lžíce tahini pasty
- 1 citron
- 1 stroužek česneku
- sůl
- čerstvě mletý kmín
- olivový olej
- 400 g cizrny
- pro pilaf:
- 200 g basmati rýže
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička soli
- 300 ml kuřecího vývaru
- 200 g basmati rýže
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu na kuřecí maso. Jemně nasekanou cibuli smícháme s prolisovaným česnekem, kmínem, paprikou, solí a pepřem. Mleté maso nakrájíme na menší kousky a necháme marinovat minimálně hodinu.
- V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nasekanou cibuli. Přidáme rýži a krátce restujeme. Přilijeme kuřecí vývar, přidáme kurkumu a sůl a necháme vařit pod pokličkou do měkka.
- Mezitím si připravíme hummus. V mixéru rozmixujeme cizrnu společně s tahini pastou, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a kmínem. Podle potřeby přilijeme trochu olivového oleje.
- Na pánvi rozpálíme olej a opečeme kuřecí maso, dokud není krásně zlaté a propečené.
- Hotový pilaf podáváme posypaný nasekanou petrželkou vedle opečeného kuřecího masa s hummusem. Dobrou chuť!