21. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí tikka masala s rýží je tradiční indické jídlo plné lahodných koření a chutí. Tato pikantní a aromatická kombinace kuřecího masa a omáčky z jogurtu, rajčat a koriandru se podává s voňavou rýží basmati. Vyzkoušejte tento lahodný recept a okusíte kus indické kuchyně přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g rajčatového pyré
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kardamomu
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže na přílohu
Postup
- Na prkénku si jemně nakrájejte cibuli a česnek. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte kuřecí kousky a restujte je dozlatova.
- Přidejte rajčatové pyré a promíchejte. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte jemně provařit.
- Přisypejte všechny koření – kmín, koriandr, kurkumu, papriku a kardamom. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Na mírném ohni nechte tikka masala provařit a sjednotit chutě, asi 10-15 minut.
- Smažte si rýži nebo ji podávejte samostatně jako přílohu k kuřecímu tikka masala. Dobrou chuť!