21. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš oblíbený recept na domácí falafel s hummusem! Tato lahodná a zdravá kombinace křupavých kuliček z cizrny a lahodného hummusu zpočátku pochází z Blízkého východu. Vyzkoušejte tento snadný a chutný recept a připravte si lahodné jídlo plné bílkovin a vlákniny.
Suroviny
- 1 hrnek sušených cizrnavých fazolí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 hrnek nasekané petržele
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky papriky
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/2 hrnku hrubé mouky
- olej na smažení
Postup
- Dejte sušené cizrna do misy a zalijte je horkou vodou. Nechte namáčet minimálně 6 hodin nebo přes noc.
- Scvrklé cizrny sceďte a dejte do mixéru spolu s cibulí, česnekem, petrželí, kmínem, koriandrem, solí, paprikou a pepřem. Mixujte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Přidejte hrubou mouku a znovu promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Těsto nechte odpočívat 30 minut v lednici.
- Na pánvi s rozpáleným olejem smažte malé kuličky těsta, dokud nebudou zlatě hnědé ze všech stran.
- Hotové falafel podávejte s domácím hummusem a čerstvou zeleninou.