20. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italská rajčatová bruschetta s bazalkou je klasické lahůdkové jídlo plné chutí a vůní středomoří. Skvělá volba pro rychlý a jednoduchý oběd nebo večeři plnou italských lahůdek. S příchutí čerstvé bazalky je to recept, který si zamilujete! Podívejte se na naše tipy a triky, jak připravit tu nejlepší italskou bruschetu.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého italského chleba
- 2 rajčata
- 1/4 cibule
- 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- Čerstvá bazalka
- Sůl a pepř
Postup
- Nejdříve si připravte bruschettu - nakrájejte chléb na plátky a opečte z obou stran na pánvi s trochou olivového oleje.
- Rajčata nakrájejte na malé kostičky a dejte do mísy. Přidejte nastrouhaný česnek a cibuli, posekanou bazalku, sůl, pepř a trochu olivového oleje. Dobře promíchejte.
- Na upečené plátky chleba nanesete připravenou směs z rajčat a ostatních surovin.
- Po ozdobte plátky bazalkou a ještě můžete přidat trochu olivového oleje.
- Podávejte ihned, dokud je chléb ještě teplý.