20. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečená kachna se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kachna se ​švestkami je lahodný ‌pokrm, ⁢který oslní ⁤vaše chuťové buňky. ​Kachna je pečená do krásného zlatavého zbarvení‍ a podávaná​ s ⁢šťavnatými švestkami, ‌které dodají ⁢jídlu sladkou ⁣chuť. Tento recept ‍je skvělou volbou pro sváteční večeři nebo oslavu s rodinou a ‍přáteli. Nechte⁣ se ‌okouzlit tímto lahodným pokrmem a připravte si⁣ ho i vy⁣ doma ⁤díky našemu snadnému receptu na⁢ pečenou ​kachnu‍ se švestkami.‍

Suroviny

  • 1 kachna
  • 500 g ‍švestek
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • cibule
  • česnek
  • olej

Postup

  1. Nejprve si‌ kachnu ⁣očistíme a ⁤osolíme z obou⁤ stran. Potom ji​ několikrát propícháme ​na prsou.
  2. Švestky omyjeme, rozkrojíme na poloviny​ a vyndáme pecky.
  3. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek ‌oloupeme a nakrájíme na plátky.
  4. Do pekáče dáme olej, ‍cibuli, česnek a⁤ kachnu. Přidáme švestky, ‌osolíme, opepříme a posypeme⁤ kmínem.
  5. Přikryjeme a‌ pečeme v ⁣troubě předehřáté na 180°C cca 2 hodiny.
  6. Po ​dvou hodinách odhalíme ‍a dopečeme, dokud kůže ⁣kachny není krásně křupavá.