20. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pečená kachna se švestkami je lahodný pokrm, který oslní vaše chuťové buňky. Kachna je pečená do krásného zlatavého zbarvení a podávaná s šťavnatými švestkami, které dodají jídlu sladkou chuť. Tento recept je skvělou volbou pro sváteční večeři nebo oslavu s rodinou a přáteli. Nechte se okouzlit tímto lahodným pokrmem a připravte si ho i vy doma díky našemu snadnému receptu na pečenou kachnu se švestkami.
Suroviny
- 1 kachna
- 500 g švestek
- sůl
- pepř
- kmín
- cibule
- česnek
- olej
Postup
- Nejprve si kachnu očistíme a osolíme z obou stran. Potom ji několikrát propícháme na prsou.
- Švestky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vyndáme pecky.
- Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Do pekáče dáme olej, cibuli, česnek a kachnu. Přidáme švestky, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- Přikryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 2 hodiny.
- Po dvou hodinách odhalíme a dopečeme, dokud kůže kachny není krásně křupavá.