20. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tradiční vepřová pečeně s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční vepřová pečeně s knedlíkem ⁢je oblíbený český recept, který potěší ​každého milovníka tradiční české kuchyně.⁢ Vychutnejte si lahodnou pečeně z vepřového masa s měkkým a nadýchaným knedlíkem jako hlavní chod ve ‌vaší jídelníčku.⁣ S tímto receptem ‍si připravíte skvělou domácí večeři pro celou rodinu. Podívejte ‌se na tento​ jednoduchý recept a vytvořte⁣ si poctivý český pokrm plný chutí a⁤ vůní.

Suroviny

  • 1 kg vepřové⁤ pečeně
  • 2 ​cibule
  • 3‍ stroužky česneku
  • sůl,⁢ pepř, kmín, majoránka
  • olej
  • 400‍ g hladké‌ mouky
  • 2 vejce
  • 4 žemle
  • mléko
  • sůl

Postup

  1. Pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme⁢ do​ větších kousků.
  2. Cibule a česnek ​oloupeme a ⁤nakrájíme ⁤na ‍drobné kousky.
  3. V mise smícháme sůl, pepř, ⁤kmín a majoránku a touto směsí ⁢osolíme a opepříme vepřovou pečeni.
  4. V pekáči rozehřejeme olej a na něm zprudka​ osmažíme nakrájenou cibuli a česnek.
  5. Přidáme nakrájenou pečeni ‌a dusíme do měkka.
  6. Mezitím si připravíme knedlíky⁣ – žemle nakrájíme ⁢na kostičky, zalijeme mlékem⁢ a necháme nabobtnat.
  7. Přidáme do žemlové⁤ směsi mouku, vejce a sůl a vše⁣ důkladně promícháme.
  8. Z těsta tvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou​ na hladinu.
  9. Hotovou vepřovou pečeni ‍podáváme s domácími knedlíky.