19. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí paštika s bagetou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na domácí kuřecí paštiku s křupavou bagetou. Tato chutná a jednoduchá pochoutka bude skvělým doplňkem k vašemu oblíbenému pečivu. Zkombinujte křupavou bagetu s jemnou kuřecí paštikou a vytvořte si dokonalou pochoutku na každou příležitost. ​S tímto receptem si určitě získáte⁤ uznání vašich hostů!

Suroviny

  • 250g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ‌česneku
  • 100g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, mletá paprika
  • 1 bageta

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej ⁢a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí játra a opékejte je dozlatova.
  3. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Osolte, opepřete a přidejte mletou papriku podle chuti.
  4. Vše dejte do mixéru a⁣ rozmixujte na krémovou konzistenci.
  5. Paštiku dejte do nádoby a nechte vychladnout v lednici minimálně 2 hodiny.
  6. Bagetu nakrájejte na plátky a pečte v troubě na 180 stupňů Celsia ⁤asi ⁤5-10 minut, dokud nebudou zlatavé.
  7. Podávejte paštiku s teplou ‌bagetou a čerstvou zeleninou.