19. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille s rajčaty a cuketou.
zdroj: Recepty 24/7

Rozkošný recept na ratatouille s rajčaty a cuketou, který vám přinese chuť Francie přímo do vaší kuchyně. ⁢Užijte si směs lahodných zelenin v ⁣tomto klasickém francouzském pokrmu, který je plný chutí a vůní. Sledujte tento jednoduchý recept a připravte si skvělý pokrm pro celou rodinu.

Suroviny

  • 3 rajčata
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř,‌ oregano

Postup

  1. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na drobné kousky.
  2. Rajčata očistěte a nakrájejte je na plátky. Cuketu a ‍baklažána omyjte a​ nakrájejte na menší kousky.
  3. Olej rozehřejte‌ na ‌pánvi a osmažte⁤ v​ něm cibuli a česnek,‌ dokud nezískají zlatavou barvu.
  4. Přidejte nakrájené rajčata, cuketu, baklažána a papriky. ⁤Osolte, opepřete a přidejte ⁣oregano podle chuti.
  5. Dušte zeleninu ⁤na mírném ohni​ asi 20 minut, dokud není měkká.
  6. Pokud je potřeba, dochuťte solí ‌nebo pepřem a můžete přidat také další​ bylinky ​podle chuti.
  7. Hotovou ratatouille podávejte s ​pečivem nebo jako přílohu k masu nebo třeba křupavým brambůrkům.