18. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pho Bo, vietnamská nudlová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí přípravu ‍tradiční vietnamské nudlové polévky Pho Bo plné ⁢chuti a exotických vůní. Naučte se, jak správně připravit tento lahodný pokrm plný libového⁤ hovězího masa, aromatických⁢ bylinek a koření. S receptem na⁢ Pho Bo si přenesete ⁢chuťové buňky a ​dovedete ⁣své smysly až do⁢ daleké‌ Asie.‌ Buďte kreativní a přizpůsobte ⁢si tento pokrm podle svých osobních preferencí. ‌Uvařte si doma senzační vietnamskou polévku jako profesionální kuchař!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa⁢ (nejlépe roštěného)
  • 8 šálků⁣ hovězího vývaru
  • 1 cibule
  • 5⁣ hřebíčků
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička ‌skořice
  • 3 lžičky koriandru
  • 3 lžičky kmínu
  • 2 lžičky černých pepřových kuliček
  • 4⁢ hřebeny šalotky
  • 4 česnekové stroužky
  • 3 cm kousek zázvoru
  • 250 g ​rýžových nudlí
  • 1 limeta
  • čerstvá ‌koriandr a mátové listy
  • sojová omáčka, rybí ‍omáčka, chilli ‌omáčka, chilli papričky (volitelné)

Postup

  1. Na pánev vložte cibuli a česnek a ⁤opečte, dokud se nezačnou barvit.
  2. Přidejte hřebíček, nové koření, ⁢skořici, koriandr, kmín a pepř. Prohřívejte, dokud se nezačne sklovinu roznit.
  3. Pak přidejte nakrájený zázvor a šalotku a⁣ promíchejte.
  4. Do hrnce s​ vývarem vložte maso a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 1-1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Mezitím vařte rýžové nudle podle návodu na obalu, sceděte je a⁣ dejte stranou.
  6. Po uvaření masa vyndejte ho z hrnce a nakrájejte ‍na tenké plátky.
  7. Do misky dejte porci nudlí, na ni plátky masa‌ a zalijte vařícím vývarem.
  8. Přidejte limetovou šťávu, koriandr a mátu. Podávejte s omáčkami a chilli papričkou.