18. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pho bo – Vietnamská nudlová polévka.
zdroj: Recepty 24/7

​ Pho ‍bo je tradiční vietnamská‍ nudlová⁢ polévka plná ‍bohatých ⁣chutí ​a aromatických bylin. Vyzkoušejte náš recept a připravte si tuto​ lahodnou ‌a⁢ osvěžující pochoutku doma! S ⁢jemnými nudlemi,‍ plátky ⁢hovězího masa a sytou vývarovou základnou, ⁣bude tato vietnamská klasika skvělou volbou pro vaše chuťové buňky. Nenechte ‌si ‍ujít tuto výbornou⁣ polévku plnou exotických ingrediencí a ochutnejte​ kousek Vietnamu přímo u⁤ vás ⁢doma.

Suroviny

  • 400g ⁣hovězího⁣ masa⁣ (nejlépe‍ vývarové ⁣střelivo)
  • 400g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1⁣ kousek skořice
  • 1 lžička koriandrových⁣ semínek
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1⁤ lžíce cukru
  • 1 limetka
  • čerstvá koriandr a mátová nať na ozdobu
  • hrst ‌fazolových klíčků
  • chilli​ papričky (dle⁢ chuti)
  • sójová omáčka a sriracha omáčky ⁤(dle chuti)

Postup

  1. Na suché pánvi usmažíme ‌koriandrová⁤ semínka, kmín ​a hřebíček dozlatova.
  2. Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na tenké ⁤plátky a lehce osmahneme na pánvi se smaženými kořeny.
  3. Nakrájenou cibuli upražíme dozlatova a přidáme ⁣ji ‍k mase.
  4. Přelijeme vodou a‍ necháme vařit alespoň 1 hodinu.
  5. Vodu s masem a⁣ kořením ‌přecedíme a dáme zpět do hrnce.
  6. Přidáme rybí omáčku, cukr,​ džus z limetky​ a ‌případně sůl.
  7. Rýžové nudle spaříme podle návodu na obalu ‍a vložíme do misky.
  8. Přelijeme hovězím vývarem a ozdobíme fazolovými klíčky, čerstvým koriandrem, mátou a​ chilli papričkami.
  9. Podáváme s lžící sojové omáčky a sriracha omáčky podle chuti.