18. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo je tradiční vietnamská nudlová polévka plná bohatých chutí a aromatických bylin. Vyzkoušejte náš recept a připravte si tuto lahodnou a osvěžující pochoutku doma! S jemnými nudlemi, plátky hovězího masa a sytou vývarovou základnou, bude tato vietnamská klasika skvělou volbou pro vaše chuťové buňky. Nenechte si ujít tuto výbornou polévku plnou exotických ingrediencí a ochutnejte kousek Vietnamu přímo u vás doma.
Suroviny
- 400g hovězího masa (nejlépe vývarové střelivo)
- 400g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 kousek skořice
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 limetka
- čerstvá koriandr a mátová nať na ozdobu
- hrst fazolových klíčků
- chilli papričky (dle chuti)
- sójová omáčka a sriracha omáčky (dle chuti)
Postup
- Na suché pánvi usmažíme koriandrová semínka, kmín a hřebíček dozlatova.
- Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a lehce osmahneme na pánvi se smaženými kořeny.
- Nakrájenou cibuli upražíme dozlatova a přidáme ji k mase.
- Přelijeme vodou a necháme vařit alespoň 1 hodinu.
- Vodu s masem a kořením přecedíme a dáme zpět do hrnce.
- Přidáme rybí omáčku, cukr, džus z limetky a případně sůl.
- Rýžové nudle spaříme podle návodu na obalu a vložíme do misky.
- Přelijeme hovězím vývarem a ozdobíme fazolovými klíčky, čerstvým koriandrem, mátou a chilli papričkami.
- Podáváme s lžící sojové omáčky a sriracha omáčky podle chuti.