18. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Polévka z houbiček s tatarákem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na polévku⁢ z houbiček s tatarákem. Skvělá kombinace výrazného chuti houbiček a osvěžujícího tataráku vytvoří ‍dokonalou harmonii chutí. Tato ‍polévka je nejen ‍chutná,⁢ ale i lehká a ⁤zdravá. Zkuste ji dnes a rozzářte si den lahodnou teplou polévkou plnou bohatých ‌chutí!

Suroviny

  • 250 g čerstvých houbiček
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke ​šlehání
  • sůl a pepř podle ​chuti
  • čerstvá petrželka ⁤na ozdobu
  • 100 g tataráku

Postup

  1. Na pánvi ‍osmahneme na másle nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené houbičky a ⁤restujeme je do změknutí.
  3. Zalijeme zeleninovým vývarem a ⁣vaříme asi 15 minut, dokud houbičky nezměknou.
  4. Přidáme smetanu ke šlehání a promícháme.
  5. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Polévku rozmixujeme do hladka.
  7. Servírujeme s kousky tataráku a nasekanou petrželkou na ozdobu.