18. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na polévku z houbiček s tatarákem. Skvělá kombinace výrazného chuti houbiček a osvěžujícího tataráku vytvoří dokonalou harmonii chutí. Tato polévka je nejen chutná, ale i lehká a zdravá. Zkuste ji dnes a rozzářte si den lahodnou teplou polévkou plnou bohatých chutí!
Suroviny
- 250 g čerstvých houbiček
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
- 100 g tataráku
Postup
- Na pánvi osmahneme na másle nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené houbičky a restujeme je do změknutí.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 15 minut, dokud houbičky nezměknou.
- Přidáme smetanu ke šlehání a promícháme.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Polévku rozmixujeme do hladka.
- Servírujeme s kousky tataráku a nasekanou petrželkou na ozdobu.