17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné japonské kuřecí teriyaki s rýží a zeleninou. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle chutná. Užijte si exotickou chuť teriyaki omáčky spolu s křupavou zeleninou a aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm již dnes!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička medu
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 2 lžíce oleje
- 200 g vařené rýže
- 200 g směsi zeleniny podle chuti (např. paprika, brokolice, mrkev)
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, cukr, med, česnek a zázvor v misce. Tento mix použijte jako marinádu pro kuřecí maso a nechte maso marinovat minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí maso dozlatova.
- Přidejte zeleninu a smažte krátce, aby zůstala crunchy.
- Přidejte marinádu zbylou z marinování a nechte omáčku zhoustnout.
- Servírujte s vařenou rýží a posypte sezamovými semínky.