17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kachní paštika s brusinkami a pistáciemi
zdroj: Recepty 24/7

Neodolatelná kachní paštika s brusinkami a pistáciemi je skvělou volbou pro každého milovníka lahodných pomazánek.‍ Kombinace bohatých chutí kachního masa s osvěžující ⁢sladkostí brusinek a křupavostí pistácií vytvoří dokonalou harmonii v​ každém soustu. Pojďte si užít luxusní chuťový zážitek s tímto jedinečným​ receptem!⁣

Suroviny

  • 200g kachní ⁢játra
  • 50g másla
  • 1 ​cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50g pistácií
  • 50g brusinek
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

1. Játra očistíme a⁤ nakrájíme na‍ menší⁣ kousky. Cibuli a česnek drobně‌ nasekáme.

2. ⁤Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli s⁢ česnekem. Přidáme játra⁢ a restujeme, dokud nejsou hotová.

3. Mezitím si‍ připravíme pistácie‍ a brusinky.⁣ Pistácie oloupeme⁢ a nakrájíme ​na ⁤menší kousky. Brusinky‌ jemně nasekáme.

4. Hotová játra s cibulí a česnekem dáme do‌ mixéru a rozmixujeme společně s máslem. Přidáme pistácie a brusinky​ a důkladně ⁢promícháme.

5. Dochutíme solí a pepřem podle‍ chuti.

6. Hotovou ⁢paštiku přendáme⁣ do nádobky ​a ‌necháme vychladnout v lednici. Podáváme se čerstvým chlebem nebo grilovaným toastem.