17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pho bo – Vietnamská nudlová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Pho bo je klasická vietnamská ​nudlová polévka plná lahodných chutí a ⁤aromatických koření. Tento recept vás‌ provede krok‍ za krokem, jak připravit ‍autentickou pho bo doma.‍ Překvapte své chuťové buňky touto ⁢lahodnou vietnamskou specialitou!

Suroviny

  • 450g hovězího masa (najlepšie krk)
  • 1 čajová lžička koriandru
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 ‌čajová lžička čierneho korenia
  • 1 cibule
  • 4 strúčiky‍ cesnaku
  • 2,5 cm koreňa zázvoru
  • 1 l vývaru (prednostne hovädzí)
  • 1 balenie ryžových rezancov
  • 1 čili paprička
  • 1 uhorka
  • 1 ⁣limeta
  • Soľ⁢ a cukor
  • Šalotka, koriander, bazalka, mäta

Postup

  1. Na⁤ plechu opečieme koriander, kmín a čierne korenie.
  2. Cibuli‌ nakrájame na štvoronosníky, cesnak ⁣a zázvor na plátky.
  3. Mäso opláchneme ‍a dáme ⁣variť do hrnca s vývarom ‌a ⁣nasolenou vodou, pridáme opečené bylinky, čili⁤ papričku, cibuľu, ‍cesnak ‍a zázvor. Varíme 1,5 až⁢ 2 hodiny.
  4. Umyjeme ryžové rezance pod teplou vodou a ‍ponoríme ich ⁤do horúcej ⁤vody. Po 5 minútach sú hotové. Nalejeme do cedníka,​ opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  5. V⁢ miske si pripravíme ⁢misky so zeleninou – uhorkou nakrájanou na tenké plátky a⁢ drobno ‍nasekanou⁣ šalotkou, koriandrom, bazalkou a mätou. Prilejeme limetovú šťavu, pridáme ‌soľ⁢ a cukor.
  6. Z mäsa vyndáme bylinky, zázvor, cesnak ⁤a cibuľu.
  7. Mäso nakrájame na tenké ⁣plátky a rozdáme⁣ do misky‌ na rezance.
  8. Zalejeme horúcim vývarom.
  9. Na záver pridáme ⁤misku so zeleninou a podávame na stole.