16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na třešňový knedlík s mascarpone. Tento sladký pokrm je skvělou kombinací šťavnatých třešní a krémové mascarpone, která roztaje na jazyku. Připravte si tento tradiční český pokrm a ohromte své blízké či hosty jedinečnou chuťovou bombou. S receptem na třešňový knedlík s mascarpone neurazíte nikoho!
Suroviny
- 500g třešní
- 250g hladké mouky
- 1 vejce
- 100g másla
- 100g cukru
- špetka soli
- 200g mascarpone
Postup
- Nejprve si třešně omyjeme, vykostíme a osušíme.
- V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli.
- Mezitím si připravíme těsto – smícháme v míse mouku, vejce a máslo a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce a rozřízneme na menší části.
- Na každý kousek těsta položíme trochu třešní a z těsta vytvarujeme knedlík.
- Knedlíky povaříme ve vařící vodě asi 10 minut.
- V míse smícháme mascarpone s cukrem.
- Hotové třešňové knedlíky podáváme posypané cukrem a s mascarpone nastrouhaným nastrouháme.