16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Třešňový knedlík s mascarpone.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept ‌na‍ třešňový knedlík s mascarpone. ‌Tento⁢ sladký pokrm je skvělou kombinací ‌šťavnatých třešní a krémové mascarpone, která roztaje na jazyku.​ Připravte si tento ⁤tradiční český pokrm a ohromte své blízké či hosty jedinečnou chuťovou bombou. S receptem na třešňový‌ knedlík s mascarpone neurazíte nikoho!

Suroviny

  • 500g ‍třešní
  • 250g hladké mouky
  • 1⁤ vejce
  • 100g ⁢másla
  • 100g cukru
  • špetka soli
  • 200g ​mascarpone

Postup

  1. Nejprve si třešně omyjeme, vykostíme a osušíme.
  2. V hrnci přivedeme k⁣ varu vodu se špetkou soli.
  3. Mezitím si ⁤připravíme těsto – smícháme v míse mouku, vejce a máslo a vypracujeme‌ hladké těsto.
  4. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce a rozřízneme na menší části.
  5. Na každý kousek těsta položíme trochu třešní⁢ a z těsta vytvarujeme knedlík.
  6. Knedlíky povaříme‌ ve ‌vařící vodě asi 10 minut.
  7. V míse smícháme mascarpone s cukrem.
  8. Hotové třešňové ‍knedlíky podáváme posypané cukrem a s ⁤mascarpone nastrouhaným nastrouháme.