16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajčatová omáčka s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou omáčku s bazalkou, která okoření vaše oblíbená těstovinová⁢ jídla. Jednoduchý recept, kterým si zaručeně získáte obdiv svých blízkých. S dochucovadly jako je česnek a oregano ​se ⁤stane tato omáčka neodolatelnou pochoutkou. Užijte si skvělou chuť a vůni domácí italské kuchyně!

Suroviny

  • 500g rajčat
  • 1 cibule
  • 2⁣ stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Rajčata oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  2. Cibuli a česnek ‍nakrájíme na jemno a osmahneme‌ na pánvi s trochou olivového‍ oleje.
  3. Přidáme nasekanou bazalku a​ promícháme.
  4. Poté přidáme nakrájená rajčata a dusíme do měkka.
  5. Nakonec omáčku osolíme,⁢ opepříme a můžeme podávat‌ s těstovinami nebo kuřecím masem.