16. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou omáčku s bazalkou, která okoření vaše oblíbená těstovinová jídla. Jednoduchý recept, kterým si zaručeně získáte obdiv svých blízkých. S dochucovadly jako je česnek a oregano se stane tato omáčka neodolatelnou pochoutkou. Užijte si skvělou chuť a vůni domácí italské kuchyně!
Suroviny
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Rajčata oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje.
- Přidáme nasekanou bazalku a promícháme.
- Poté přidáme nakrájená rajčata a dusíme do měkka.
- Nakonec omáčku osolíme, opepříme a můžeme podávat s těstovinami nebo kuřecím masem.