15. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pho bo – vietnamská hovězí nudlová polévka
zdroj: Recepty 24/7




Pho​ bo – vietnamská⁤ hovězí nudlová polévka je lahodná asijská specialita plná exotických koření a čerstvých bylinek. Podává se s tenkými rýžovými nudlemi a ‌hovězím masem, které se vaří v aromatickém vývaru. Vyzkoušejte recept na domácí přípravu této lahodné polévky a dopřejte si chuť východní‍ kuchyně ve svém ⁢domově.

Suroviny

  • 400g hovězího masa (hovězí krk nebo⁣ hovězí hýb)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1⁣ kousek skořice
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 300g rýžových ‌nudlí
  • čerstvý koriandr, mátu, lístky koriandru⁣ a jalapeňo na ozdobení

Postup

  1. Na velkém plechu opečeme cibuli, až se​ začnou hnědnout.
  2. Přidejte na krupičku ⁢orestované maso až do ‍ztmavnutí.
  3. Do hrnce ⁣zalijte 2 l vody a přidejte další ingredience.
  4. V míse namočte nudlový krém ⁣a pak⁣ do misky⁢ doneste‍ polévku.
  5. Pro ozdobení⁣ přidejte koriandr, mátu, lístky koriandru‍ a ⁤jalapeňo.