15. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečená kačena s karlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

⁤Vyzkoušejte‌ lahodný recept na pečenou kačenu s karlíkem, který si⁣ zamilují nejen ⁢milovníci tradiční⁤ české kuchyně.‌ S přesným‍ postupem a skvělými surovinami si upečete dokonalé jídlo⁣ pro rodinnou ⁤oslavu‌ nebo sváteční hostiny.‍ Nechte se inspirovat‌ tímto​ jednoduchým receptem a připravte si chuťový zážitek, ​který vám zaručeně získá uznání od všech gurmánů.‌

Suroviny

  • 1‌ kačena
  • Soľ
  • Korenie
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky ⁣cesnaku
  • 200g ‌karlíka
  • 200 ml vody

Postup

  1. Na ⁢začiatku si pripravíme kačenu. ​Očistíme ju‍ a opražíme z vnútornej strany.
  2. Natierame‌ ju soľou a korením podľa‌ chuti.
  3. Nakrájame cibuľu a​ cesnak‍ na ‌drobné kúsky a naplníme nimi kačenu.
  4. Vložíme kačenu do⁤ rúry a pečieme‌ pri teplote 180°C ‌približne⁢ 2 hodiny.
  5. V priebehu ​pečenia zalievame kačenu ⁤vodou.
  6. V druhej ⁣miske si pripravíme karlíka.‍ Olúpeme‌ ho ⁣a nakrájame na ​menšie kúsky.
  7. Pridáme karlíka ku kačene a ​necháme pečiť ešte ďalšiu hodinu, kým nebude kačena​ hotová.